Nu vill jag ha sommar!


Korvisen och jag, sommaren 2009.

Sitter just nu i soffan med två datorer, en jag skickar filmer till Emelie som jag filmade åt henne imorse och en jag fixar lite bilder på. Har suttit här i ett par timmar nu och det är fortfarande några filmer kvar...
Glöm inte kolla hennes blogg ----> http://emiliepersson.se/

När jag inte har något bättre för mig...

... kan jag ibland sitta och fundera över meningen med olika saker. Typ som hajar, varför finns dom? Jag kan inte nämna en enda bra anledning, och det säger jag bara för att jag är så sjukligt rädd för dom.

När jag väl drömmer mardrömmar så är det om hajar och att gå förbi dom på Tropikariet är riktigt jobbigt! Tänk om dom liksom skulle ha sönder glaset!?
När jag var mindre och hade sett på Hajen (filmen) så vågade jag inte ens bada i ett badkar, så ja... Jag gillar inte hajar. Eller fiskar för den delen. 
Det är typ därför jag aldrig badar i havet, hoho...


bilder lånade från google.

Visserligen hade Anna Anka aldrig kommit på att hon skulle äta brosk för att slippa cancer om hajarna inte hade funnits. Fast om det verkligen funkar kan vi ju diskutera om.

Gordon 28 & 29 januari

Både igår och idag tömkörde jag.
Igår i ridhuset, gick kanon! 
Idag på ridbanan eftersom att det var många i ridhuset och för att Gordon var knäpp och inte vill gå rundan. Så det fick bli ridbanan eftersom att jag inte orkade stå och bråka med honom.

Imorgon ska jag rida, förhoppningsvis lite bomövningar.

Gordon 17 jan

Idag fick jag äntligen träffa min söta lill-gris igen, efter 4 dagar. Han var inte glad alls över att jag inte hade kommit och pysslat om honom kan jag ju säga! Han brukar ta tag i min jacka ibland med läpparna men nu bet han! Inte kunde han stå stilla heller. Fast mamma hade ju varken tagit av honom täcket, bootsen eller borstat trots att jag sa åt henne att göra det... Så jag borsta och borsta, tills jag fick blåsor och sår på händerna, jag skojar inte!
Sen släppte jag honom i ridhuset lite så han fick springa av sig lite.


Tävling hos Johanna Grant!


Jag är med och tävlar! Klicka HÄR för att komma till tävlingen.


Skräddarsydd foderstat

Yep, Gordon ska få en skräddarsydd foderstat av Eva Dahlström. Vi fick tips från vetrinären att ringa och prata med henne om foder. Eftersom att han har lite svårt att få upp hullet och bygga muskler som han ska. Vilket kan bero på att han får i sig för lite protein. Så mamma ringde henne förut och hon prata om rapsolja och Kraft Muskel. Vi ska bara skicka en höanalys och lite info om Gogge så sätter hon ihop en personlig foderstat. 


Sälen 2011






Tidinställt inlägg.

Just nu borde jag sitta på bussen på väg till Sälen! Åh det ska bli så kul!
Vi kanske hörs på torsdag, med en massa bilder :D

Gordon 21 jan

Idag fick han gå med hacket. Det gick rätt bra men emellanåt börjar han hänga sig i handen på mig. Fast jag driver på, och långsamt går det inte och länger tyglarna. Efter ett tag slutade han och halterna satt klockrent emot slutet! :D Men jag tycker att det är lite äckligt att rida med hackamore för jag gillar inte att det trycker så mycket på nosryggen... Fast det rider jag bara på för att han ska få slippa bettet. Och jag rider med så långa tyglar som möjligt.
Jag kanske borde testa sidepull?

Dags för nya bilder kanske? :p


Mini-shopping

Igår klickade jag hem lite grejer från en hemsida och vips så dök dom upp i brevlådan. Meningen var att jag bara skulle beställa ett bett för 299kr. Men eftersom att dom inte tog emot beställningar under 300kr så fick jag beställa ett par ridstrumpor från Equipage för 40kr, fast mamma betala dom. Tur att det var fraktfritt.
Bilden var så lite så man såg knappt hur strumporna såg ut. Och dom ser ju inte riktigt kloka ut!?


Asså vafan? Vad är den där "flärpen" till för? Den går att vika upp med fast det ser ännu värre ut.

Bilder på bettet och utvärdering får ni så fort jag har testat det.


Munundersökning

Det gick jätte bra på undersökningen idag! Efter två sprutor lugnande vart han sömnig som vetrinären kunde kolla. Hon tyckte att tänderna såg riktigt fina ut för hans ålder. Många hästar i hans ålder brukar också ha tandlossning men Gordon hade inte en ända lös. Slemhinnan såg fin ut. Några småsår hittade hon vid tänderna längst bak, som var lite vassa. Men det kunde hon inte göra något åt. Sen hade han små mellanrum mellan tänderna och det ska dom ju inte ha, fast det har han nog haft hela livet och det har inget med att han spottar ut höt. Fast vi kunde inte hitta någon orsak i munnen till att han gör det så det har säkert med åldern att göra.

Lite skillnad på en pigg och en trött Gordon? Kolla tungan på andra bilden! :p
Efter första sprutan var han fortfarande jätte pigg och stog och buffa på mig och försökte öppna mina fickor ifall det skulle finnas godis där. Jag fick ju inte prata eller peta på honom heller, eftersom att han skulle bli sömnig. Men efter den andra blev han trött nästan direkt. Nästan läskigt hur snabbt de verkar. Sen när hon undersökte så fick jag och mamma turas om att hålla upp hans huvud med axeln. Fy vad tungt! Fast han behövde det för att hålla balansen.

18 Januari

Idag red jag lite i ridhuset, det kändes riktigt bra faktiskt :) Fast det tar ju ett himla tag för honom att fatta att han faktiskt ska flytta sig undan skänkeln!
Imorgon får vi se vad som händer. Jag har tagit ledigt från skolan för att vetrinären kommer och checkar hans mun så allt står rätt till. Om någon undrar varför så är det för att han ibland tuggar höt och sen spottar ut det. Så vi tror att det kan bero på tänderna.
På lördag blir det iallafall löshoppning igen. Sen får han vila söndag till tisdag för jag ska till Sälen med klassen! Så skoj, fast jag ska inte åka skidor. Jag och några andra tjejer och någon kille ska bada på Experium (?). Jag lär ju ha endel att jobba med sen när jag kommer hem, Gordon lär väl va näst intill ohanterbar när jag ska rida. Men det får jag ta när jag åker bort.

Sötkorvisen. Men ful man, och pannluggen ska vi inte tala om, förra sommarn.


The Perks Of Being A Wallflower

Sitter på mitt rum och väntar på att en polack ska komma, inte till mig då utan till mamma. Han är en av hennes kunder eller nåt. Det där lät lite weird med... Äsch, jag passade på att fota min nya bok som kom igår, The Perks Of Being A Wallflower. Den är rätt bra faktiskt! Det händer en hel del och det sägs endel kloka ord.


Gordon 14 jan

Mamma hann skaffa en hyrbil innan vi skulle till stallet, puuh!

Idag hade jag tänkt longera eftersom att jag känner mig lite krasslig. Men så kom Ann och frågade ifall jag ville pröva hennes westernsadel. Självklart så sa jag ja! Så jag prövade att rida lite med den. Trots att sadelgjorden var en aning stor.
Gudars vad skön den var! Och det kändes som en helt annan häst idag, han var så duktig, min lilla ponny. :) Vi hade en publik uppe i vandrarhemmet dessutom. Det var ett par killar som satt och kollade och pekade, säkert för att jag red med westernsadel. Jag hoppas det iallafall för så himla ful är jag väl ändå inte! xd


ehe, jag var tvungen att måla över mitt ansikte. Man kan ju inte se ut hur som helst. Skönt med rumpvärmare förresten :p


Lika som bär?


Dani                                         Justin Bieber                      Ryan Sheckler
(var med i a shot at love,
är faktiskt en tjej! :o )

I programmet A Shot At Love tycker jag att Dani är väldigt lik Justin Bieber ibland, i don't know why... Men på bild - inte alls särskilt lika. Men Dani och Ryan Sheckler är läskigt lika. Eller vad säger ni, lika som bär?

14 Januari

Fick en fråga om dom ljusblåa bootsen jag prövade så här kommer svaret!:

Svar: Dom hade dom inte på lager då har jag för mig. Och jag är såpass lat så jag orkar inte sitta och vänta på att dom skulle få in dom, haha. Men nu har dom säkert fått in fler om du blev lite sugen på dom :)


Jaha det var de... Idag får jag gå till stallet med, trots att jag är sjuk... Typiskt att mammas bil ska gå sönder just nu!! Nej, jag tycker lite synd om mig själv nu faktiskt, fast stackars Marcus. Han lär väl få släpa sin trunk (han är hockey målvakt ifall ni inte visste) ända bort till himpan. Jag tänker inte hjälpa till iallafall, fy vad hans grejor stinker!

Mulberry


Undra om han drömmer att han springer?
Nu borde jag egentligen sitta och klippa ihop en film på honom åt er. Han är så knäpp när han leker, han springer och springer, leker apport, spöar skiten ur sina gosedjur och varenda strumpa han kan hitta samt slår mig i huvudet någon gång ibland när han känner för det.

Blött och äckligt :(

Nu smälter snön! Det är rätt läskigt när det ramlar ner från taken med och att det hänger ner precis utanför dörren, och inte kan man putta ner det heller... Fast det fryser väl på snart igen så det blir svinhalt. Tur att Lilleman har brodd! Men undra hur länge snön ligger kvar iår!

Det hänger lite snö över grannens fönster.

9 januari

Det gick jätte bra på löshoppningen igår! Fast vi höll inte på sålänge, dels för att han inte har hoppat så jätte mycket på senaste tiden och för att vi hamnade lite efter i "schemat". Men han var jätte duktig och tyckte att det var kul! Nu planerar dom andra som var med att löshoppa om typ 2 veckor igen och räknar nog med att vi är med då också, eftersom att det inte vart så mycket igår. Då har vi säkert lite mer tid.
Idag har vi gått en liten promenad och bara myst :)

Ni får en gammal bild, eftersom att jag har lite bildbrist nu...

Kan också skriva en lite konstig händelse, eller ja, inte så konstigt för min familj!: Min storebror fick tuppjuck och knuffade mig ur bilen förut (när den hade stannat såklart). Och jag klarar verkligen inte sånt eftersom att jag är extremt lättroad. Så jag låg där med benen fortfarande i bilen och resten var i snön, jag skratta så jag grät! Ingen hjälpte mig för dom skrattade med och då kommer det folk och går förbi och glor! Jag märkte inget men enligt brorsan så glodde dom en hel del! xd Jag dööööör! Min familj är ganska konstig, fast man blir väl som dom man umgås med?

7 januari

Kände att det var dags att uppdatera lite. Och ni får lite bilder från min mobil!:


lite myspys bilder från förra fredagen. Det är så skönt att det är plogat på rundan! :D

Gordons fjong, fjång? som jag hatar!! Fast igår klippte jag bort endel av den, finally! Resten ryker nog idag.
Och sen ser man ju väldigt väl att han fick fång i sommras. Fast jag kan säga att hans hovar växer sakta för på fångränderna kan man ju se när hästen fick fång och på Gordons är ser det ut som om det var ca 2 månader sen fast han fick fång i juni. Alltså för ca 5 månader sen. Så dom dök upp ganska sent.

Idag tror jag att det blir lite dressyr för våran del och imorgon blir det löshoppning med några andra i stallet. Så mer uppdatering blir det imorgon!

Music & Lyrics

Såg den igår kväll och den var riktigt bra faktiskt. Och en av mina favorit skådespelare var såklart med, Hugh Grant. Tycker att han verkar va en rätt rolig person. Så om ni inte har sett den, se den!


En musikvideo som är med i filmen.
Rätt dålig kvalité på klippet men hittade ingen bättre som gick att lägga upp. Kolla här annars: http://www.youtube.com/watch?v=xVkU8dDSC9w
Hugh Grant (han med piano grejen) spelar en fd. pop stjärna och ska skriva en ny låt till en stor artist och får hjälp av sin städerska (Drew Barrymore) och ja, ni fattar säkert vad som händer sen.

Gordons önskelista

Gordon skrev en önskelista till mig förut. Eftersom att han nyss fyllt år. Och mitt nyårs löfte är att inte köpa onödiga häst prylar men han vill ju ha så... Dessutom vill jag pröva betten. Men här har ni den iallafall. Allt är förresten från hööks.


Gordon 3 januari

Igår vart det lite löslongering för Gordon i ridhuset. Både han och jag tycker att det är kul. Och hans beteende har verkligen förbättrats sen jag började med löslongeringen. Han känns mycket gladare, han lyssnar mycket mer på mig och "vågar" mer. Typ som vid inkallning så har jag t.o.m fått honom att komma travandes till mig. Förut fortsatte han bara att springa på volten. Så det går frammåt nu! :D

Idag skrittade vi ett par varv runt stallet och lite i den djupa snön på ridbanan, i mörkret. Jag hade tänkt vara i ridhuset egentligen men ingen lampa fungerade, inte ens till ridbanan. Men det tar vi igen imorgon istället!

Gordon förra året (igår)!


Gammel gubben som faktiskt blir 25 år idag!

Gott Nytt År!





Gott Nytt År Allihopa! Och ifall någon vill veta så spöregna det ute när jag tog bilderna på fyrverkerierna (med mitt nya filter, hihi) därav de gröna "ränderna" på sista bilden. Men ja, det var bara några av bilderna från kvällen :)

RSS 2.0